Ultimele trenduri în materie de telefoane inteligente

Telefoanele inteligente au devenit un accesoriu nelipsit din mâna, buzunarul sau poşeta noastră, şi mulţi dintre noi nu îşi pot imagina viaţa de zi cu zi fără acest dispozitiv.

În momentul de faţă sunt peste 3,5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile în întreaga lume, adică aproximativ jumătate din populația totală a globului. Aceştia petrec zilnic câteva ore bune folosind smartphone-ul, fie navigând pe internet, fie folosind aplicaţii de mesagerie sau jucând jocuri mobile.

Ţinând cont că rata de utilizare a telefoanelor mobile e în continuă creştere, producătorii de astfel de dispozitive urmăresc să îmbunătăţească performanţa lor şi să inoveze an de an. Aşadar, iată cele mai recente tendinţe în materie de telefoane inteligente.

Ecranele “fără margini”

Unul din trendurile din ce în ce mai populare sunt aceste “Infinity Display” (numite de asemenea full-screen sau all-screen)care dau impresia că telefonul nu are margini. Este de fapt un ecran fără ramă, ce se întinde de la o margine la alta a telefonului şi oferă utilizatorului mai mult spaţiu să facă diferite lucruri.

Această tendinţă a fost evidentă anul acesta la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, acolo unde Asus a lansat Zenfone 5  cu un ecran de 6.2 inci, iar Samsung a adus noul Galaxy S9/S9+al cărui ecran şi cadru se contopesc şi se curbează de-a lungul laturilor pentru a forma acel “Infinity Display”.

Ecrane 18:9

Acest tip de ecrane a fost destinat o perioadă doar telefoanelor din gama de vârf, precum Note 8 sau V30, dar încet, încet, a fost adoptat şi de telefoanele de buget.  Dintre cele mai populare, amintim Samsung Galaxy S8, Xiaomi Mi Mix 2 sau LG G6.

Cititor de amprentă

Fie că e pozitionat sub camera foto, precum la noul Galaxy S9, sau este integrat direct în ecran, senzorul de amprentă a devenit un element comun în telefoanele inteligente. Reprezintă o tehnologie de ultimă generaţie care permite deblocarea smartphone-ului cu ajutorul amprentelor, adaugând un nivel de securitate superior.

Inteligența artificială

Unele dintre cele mai noi telefoane mobile sunt dotate cu un cip special dedicat funcţiei de Inteligenţă Artificială (AI), care ajută la optimizarea proceselor de pe un smartphone. AI-ul învaţă pattern-uri şi adaptează funţionarea telefonului după nevoile utilizatorului.  AI intervine în cazul aplicațiilor care consumă resurse, optimizându-le pentru a rula cât mai bine, sau în cazul camerei foto, iluminând zona feţei unei personae atunci când îndrepţi telefonul spre aceasta.

Leave a Comment