Cele mai bune jocuri open world

Orice jucător adevărat de videogames a experimentat măcar o dată cu jocurile de tip open world. Putem afirma acest lucru cu certitudine întrucât acestea se numără printre cele mai populare tipuri de jocuri pe majoritatea platformelor disponibile, cum ar fi PC, Xbox One Şi PlayStation 4. Ceea ce face jocurile open-wolrd atât de plăcute în rândul jucătorilor este faptul că se pot mișca liber într-o lume virtuală, lăsându-şi imaginaţia şi creativitatea să croiască calea.

Pentru toţi iubitorii de jocuri în general, prezentăm mai jos un top al celor mai bune şi îndrăgite jocuri open world lansate pe piaţă în ultimii ani.

Red Dead Redemption

Acest joc, creat de Rockstar San Diego, este un first-person shooter în care jucătorii se bucură de un open world încântător cu oraşe de frontieră, ţinuturi sălbatice, munţi şi trecători. Jocul e construit pe motorul grafic RAGE (folosit de alte jocuri populare precum Grand Theft Auto IV şi Midnight Club: Los Angeles) şi este o continuare a jocului Red Dead Revolver.

Acţiunea jocului are loc în era Western, iar personajul principal este John Marston, un cowboy care şi-a pierdut familia şi este trimis de guvern în zona de frontieră a Statelor Unite pentru a-l ucide pe șeful unei bande de nelegiuiți şi a impune forţa legii, putându-şi astfel recăpăta familia.

Grand Theft Auto V

GTA V este un joc de acţiune de tip open world ce este disponibil pentru PlayStation 3 şi 4, cât şi pentru Xbox 360 şi One. Este un joc creat de Rockstar North şi publicat de Rockstar Games care oferă jucătorilor posibilitatea de a îndeplini misiuni solitare în modul singleplayer, cât şi varianta multiplayer, numită GTA Online, în care jucătorii pot participa la diferite acţiuni, misiuni şi evenimente alături de alţi jucători.

Tom Clancy’s: Ghost Recon Wildlands

Ubisoft este compania care a creat acest joc, primul din seria Ghost Recon ce oferă caracteristici de tip open world. Tom Clancy’s: Ghost Recon Wildlands este un shooter tactic care vine cu o hartă impresionant de mare ce include diferite regiuni, oraşe, climate, facându-ne să credem că este într-adevăr cel mai mare joc open world de pe piaţă. Este disponibil pe PC-uri cu Windows, Playstation 4 şi Xbox One.

Mafia 3

Mafia 3, jocul de aventură şi acţiune creat de Hangar 13 şi publicat de 2K Games ce a fost lansat pentru Windows, PlayStation 4, Xbox One, oferă o hartă open world mai mare decât cele din Mafia I şi II combinate. Fanii seriei vor juca din perspectiva third-person rolul lui Lincoln Clay. Personajul este un veteran al Războiului din Vietnam iar acţiunea se petrece în anul 1968 în oraşul New Bordeaux, o versiune virtuală a oraşului New Orleans.

The Witcher 3: Wild Hunt

Jocul The Witcher 3: Wild Hunt continuă povestea lui Geralt din Rivia într-un mediu open world uriaş, pe care gamerul îl va putea exploata liber. Este creat de CD Projeckt Red şi este un joc high-fantasy și action role-playing în care jucătorul îşi asumă rolul unui vânător de monștri care pleacă într-o lungă călătorie prin Regatele Nordice.

Leave a Comment